SzürRialista

Ria vagyok és szűröm a realizmust. Amúgy meg azt csinálok, amit akarok. Két kedvenc tárgyam van: a BKV jegy és a fülpiszkáló.

Friss topikok

Címkék

SzürRialista egyetem

2012.01.17. 15:09 | AszimmetRia | Szólj hozzá!

Tisztelettel köszöntök mindenkit az első órámon. Kérlek titeket üljetek le.

 

Hadd mutatkozzam be, Tanácstalan Ria vagyok. Becenevem Tanácsos, de tanácsos Riának szólítani. Az első kurzus témája a szerelem lesz. Nem nem, ne vegyétek elő a periódusos rendszert, azt majd később fogjuk böngészni. Megjegyzem, nem találjátok meg a kémiai elemek között. Először is adnék egy feladatot, nehéz lesz így elsőre, de mindenki tegyen egy próbát. Néma csendet kérnék! Megvan? Most pedig hallgassuk a csendet 1 percig, majd mindenki mondja el mit hallott!

  

(kapcsold már ki azt a fránya telefont!)

 

Itt az első padban édes fiam, igen te. Te mit hallottál?

-Semmit

És te ott hátul, aki a padon gubbasztasz?

-Én? Én konkrétan semmit!

Ezt a választ vártam, sajnos igen nehéz belátom, de akkor segítek. Semmi mást nem hallunk a néma csendben, csak a szívünk dobogását. Vélhetőleg senki nem szerelmes itt a teremben, mert bizony a szerelmes ember szíve fülsüketítően dobog. Tehát az első, amit a szerelemről tudni kell, és ez vizsgakérdés is lesz, diktálom: A szerelem megtöri a csendet.

Menjünk tovább, biztos mindenkinek van az életében káros vagy nem káros szokása. Vagy fogyaszt olyan szereket, amitől nem tud, vagy nem akar szabadulni. Mondjunk példákat.

Na kislányom ébresztő ott középen, mondj nekem egy példát!

-Mi is volt a kérdés?

Már meg is adtad a választ, neked speciel figyelmetlenségi szokásod van. Valaki más esetleg? Lehet ám jelentkezni is. Igen, te ott abban a zöld pulcsiban!

-Nekem például van egy rossz szokásom, rágom a tollam kupakját.

Nagyon jóó! Tipikus eset, de várj egy pillanatra. Képes lennél felhagyni ezzel a szokásoddal?

-Nem hiszem, úgymond rászoktam.

Érdekes, tehát függőséget okoz?

-Igen, így is mondhatjuk.

Ámbár a toll kupakja nem szer, de ha jobban belegondolunk, akkor nevezhetjük annak, nem véletlen az írószer elnevezés. Na akkor foglaljuk össze: azon szokások vagy szerek, amitől nem tudunk szabadulni azok függőséget okoznak. A következő nagyon fontos tudnivaló a szerelemről, diktálom:  A szerelem egy olyan szer, amely függőséget okoz.

 

Vajon a függőséget okozó szerek károsak? Mondjad nyugodtan, majd kiesel a padból.

-Igen, szerintem igen, nagyon káros minden, ami függőséget okoz!!!!

Mindenki egyetért vele? Csendesebben már, egyszerre csak egy beszéljen!

-Mindennek van jó és rossz oldala, de általában azok a tevékenységek, amelyektől függünk rossz hatással vannak ránk, mégis élvezzük, mert akár boldoggá is tehet minket.

Nagyon nagyon jóóóóóóó! Megfogtad a lényeget. Eljutottunk a végállomáshoz. A legfontosabb, amit a szerelemről tudnunk kell és véssétek jól az agyatokba, lehetőség szerint pirossal írjátok, diktálom: A szerelem nem más, mint maga a boldogság forrása, melynek vannak káros mellékhatásai.

 

Foglaljuk össze mit is kell tudnunk a szerelemről: A szerelem a szívből, hangos robajjal feltörő forrás. Mikor beleiszol ízleni fog, újra és újra megkóstolod. Bódító és színtiszta, úgyérzed minden nap csordultig kéred a poharad. Mígnem már szinte fulladsz. Levegőért kapdosol. Nem akarsz belőle többet tölteni, mégis csak iszod, csak iszod. Feszíti szét a mellkasodat a töménytelen forrásvíz. Egyszer csak bummmm, szétdurransz. Mindened fáj, orbitális kínokat élsz meg. Azt mondod soha többet, de jönnek az elvonási tünetek. Majd amikor újra egy forráshoz érsz, kezdődik minden elölről. Ennyire egyszerű! Van kérdés? Nincs, nagyon helyes! Kér valaki inni egy kis forrásvizet? 

A bejegyzés trackback címe:

https://szurrializmus.blog.hu/api/trackback/id/tr83570924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása