SzürRialista

Ria vagyok és szűröm a realizmust. Amúgy meg azt csinálok, amit akarok. Két kedvenc tárgyam van: a BKV jegy és a fülpiszkáló.

Friss topikok

Címkék

Bevállalom

2013.03.17. 10:43 | AszimmetRia | Szólj hozzá!

Azért jöttem el önhöz, mert a fiammal problémák vannak. Itt vannak a leletek, meg a szakvélemények róla. Nem tudom eltudja e vállalni...

Nem tudja??

Nem tudom...

Amikor egy gyerekkel probléma van, ott a szülővel van probléma! 

Tudom, de...

Tudja? "Nem tudom"!!! Nem akarom! Nem merem! 

Nem tudom, mert nem tudom megoldani...

Nem tudja vagy nem akarja? 

Akarom, ezért is vagyok itt...

Nem meri? 

Nem tudom, mert..

Nem tudja, nem meri... GYÁVA! 

Gyáva-fél a fájdalomtól-befolyásolható-kihasználják, megalázzák, zsarolják, ugráltatják, megbasszák..

 -okoskodik: igen, de..., igen, csak..., az a helyzet, hogy.., az a baj, hogy...      

 -kifogások!-játszmák-elmenekül vagy legyőzi-megakar felelni másoknak-megalkuvó- 0 hit, 0 tartás, 0 méltóság, 0 gerinc, 0 büszkeség, 0 önbizalom- SZERETET KURVA! -önvádaskodás, önmarcangolás, önbüntetés, rinya!

-tünetek: testi: RÁK, AUTOIMMUN, lelki: DEPRESSZIÓ! Olyan,mint az anyja!!! Ezeket azért írom le magának, hogy olvasgassa

Édesanyám a rákig jutott....

Tudja miért halt meg az anyja? Mert megmutatta magának, hova fog jutni, ha így folytatja! 

.....

Sírjon csak, kezdjen el rinyálni, megvárom míg befejezi! 

Nem, de....

Nem, de....nem ,de....! Mitől fél? Miért nincs önbizalma? Tudja egyáltalán mi az önbizalom? 

.....

Két út van, vagy marad gyáva, vagy bátor lesz! Tudatosan és fokozatosan építeni az önbizalmat. Nem félni az újtól és az ismeretlentől, tekintet nélkül arra, hogy öröm vagy fájdalom éri. Ez az önbizalom, ez a bátorság! Nekem van önbizalmam, én kimerem mondani a dolgokat, én vállalom önmagam! Maga vállalja? Hány éves? 

37

37???? Hogy néz ki? Nyanya! Hogy ül? Nyanya! Húzza már ki magát! Hol a nő? Hol van a tartása? Mióta csicska? 

Hogy mi? 

Csicska! Mióta csicska? 

.....

Adott egy csajszi, aki anya, semmi több csak anya. Minden pasi az anyát látja benne, gondoskodik, törődik, de semmi tartása, semmi önbizalma, semmi nőiesség. Kihasználják, eldobják stb...Csajszi meg rinyál, rinyál pedig ő választotta ezt. Ha anya akar lenni, legyen az, de akkor ne rinyáljon

Igen, de..

Már megint hogy kezdte a mondatot?? Igen, de...Megmondta a pasiknak, hogy nem akar az anyjuk lenni?

Nem.

Miért nem? Félt? Milyen érzés a fiával kefélni? 

Azért ez durva! 

Miért durva? Én csak kimondom, maga meg csinálja! Melyik a durvább? 

.......

Sikeres a munkájában? Vannak, voltak tervei, amiket véghez vitt? 

Nem igazán. 

Miért? Fél? Mitől fél? Minden reggel felkel, kiássa a homokot, majd beledugja a fejét és várja, hogy seggbe basszák! Minden nap!                                                                                                                             

1. Ártok magamnak-tudom és érzem! 2. Ártok másnak- érzek, látom, tudom! Húzza magával a fiát! A fia ugyanezt a játszmát játssza! Ezt látja az anyjától! Egyenes út a drogokhoz! A fia kortörténete, olyan mint egy 18 éves heroinfüggő kortörténetének az eleje. Elhiheti, olvastam egy pár ilyet.

Elhiszem, és tudom, tudom...

Tudja??? Akkor miért csinálja? Megakarja ölni a fiát, el akarja temetni

Nem, dehogyis! 

Akkor szedje össze magát! Amíg maga nem jön rendbe, addig a fia sem! Mit lát a fia? Egy nyanyát, egy púpos nyanyát, akit óvni kell, meg védeni! Szegény anya! Nem tud a fia felnézni önre, semmi tekintélye nincs! Mit vár tőle? Mondja tudja mi a különbség a büntetés és a következetesség között? 

Igen tudom.

Melyiket alkalmazza leginkább? 

Mindkettőt.

Azt tudja, hogy a gyerekek a büntetés igazságtalannak érzik? Amennyiben következetesek vagyunk, akkor ott van a lehetősége annak, miszerint tudta a gyerek, hogy ez vagy az fog történni, mivel ezt előre közöltük velük. Maga következetes? 

Szerintem igen.

Hányszor volt arra példa, hogy azt mondta ez vagy az fog történni, ha még egyszer rossz lesz és megváltoztatta a következményt? 

Húúú sokszor! 

Akkor nem következetes!!! Mert gyáva! Mindig ide jutunk, hogy gyáva! Nem meri kimondani az érzéseit, mert fél a következményektől! Hogy érzi most magát? 

Szarul, mint akit felpofoztak...

Pedig én nem bántottam, csak kimondtam az igazságot! Én kimerem mondani! Maga kimeri? Tudja miért látom én magát ilyen jól? Mert nem akarok ilyen lenni, mint maga! Könnyű másokat okolni, minden a sok hülye fasz hibája! Azért van, mert... Húzza ki magát, legyen nő, legyen tartása az istenszerelmére! 

Elvihetem ezt a papírt, amire leírt mindent? 

Mit gondol magamnak írtam? 

Jó de gyáva vagyok és inkább megkérdezem.

Na látja, ez az! Elindult a gyógyulás útján! 

 

Legyen ez tanulság és tükör minden nőnek és anyának. Igen, mondhatjuk, hogy típus, meg mind ilyenek vagyunk, ugyan már mindenkinek ezt mondják, és? Ki mondja? Ki meri kimondani nekünk ezeket a szavakat? A barátok, a család, a szeretteink? Nem, nem fogják így kimondani! Ha meg is próbálják, akkor egyből háborgunk, hogy de... még meg is sértődünk! Tudjuk nagyon jól milyen hibákat követünk el az életben, tudjuk nagyon jól, milyenek vagyunk, de nem vállaljuk, nem merjük kimondani! Lehet, hogy némely szava túlzás, lehet....de tudom, hogy igaz. Onnan tudom, mert nem merem kimondani...

A bejegyzés trackback címe:

https://szurrializmus.blog.hu/api/trackback/id/tr825138977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása